Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της διευθέτησης των κανόνων λειτουργίας MVNO στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας καθώς αναμένεται πολύ σύντομα να δώσει οριστική λύση η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ως γνωστόν η Forthnet είχε προσφύγει από τον Οκτώβριο του 2016 στην ΕΕΤΤ προκειμένου να βρεθεί το πλαίσιο κανόνων ώστε να καταστεί ιδεατός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (MVNO). Η Ανεξάρτητη Αρχή βλέποντας ότι δεν βρίσκεται κοινό πεδίο συνεννόησης μεταξύ του υποψήφιου MVNO (Forthnet) και των MNOs (Cosmote, Vodafone, Wind) αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση σε σύντομο χρονικό διάστημα (μέχρι το τέλος του έτους) η ΕΕΤΤ θα ορίσει συνεδρίαση προκειμένου να καθορίσει εκείνη την τιμή για την επινοικίαση του δικτύου των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη Forthnet.

Όπως καταγράφεται και στο ετήσιο report της ΕΕ η χώρα μας μαζί με την Βουλγαρία και την Κροατία  είναι οι μόνες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 όπου δεν λειτουργεί κανένας MVNO.

Να σημειωθεί ότι ένας «εικονικός πάροχος», όπως συνέβαινε με την Cyta Hellas (πριν εξαγοραστεί από τη Vodafone), αξιοποιεί υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και δραστηριοποιείται στην αγορά με τη δική του διακριτή εμπορική ονομασία (brand name).

πηγη .insider.gr