NovaBox+ Ο νέος PVR αποκωδικοποιητής της Nova
ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ TV

NovaBox+ Ο νέος PVR αποκωδικοποιητής της Nova

SHARE THIS

Έχοντας στόχο να παρέχει πάντα υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στους συνδρομητές της, η Nova αναβάθμισε πρόσφατα τον εξοπλισμό της με την εμπορική διάθεση ενός νέου υβριδικού αποκωδικοποιητή. Πρόκειται για τον νέο NovaBox+ που προσφέρει στο χρήστη την πιο ολοκληρωμένη τηλεοπτική εμπειρία, καθώς είναι ισχυρότερος, ταχύτερος και διαθέτει περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Ο νέος PVR αποκωδικοποιητής της Nova διαθέτει το γνώριμο πλέον μενού που συναντούμε και στον NovaBox και σε όλα τα αναβαθμισμένα παλαιότερα μοντέλα της, ώστε οι συνδρομητές να απολαμβάνουν κοινές λειτουργίες ανεξαρτήτως του εξοπλισμού που διαθέτουν. Διατίθεται εμπορικά σε νέους, αλλά και υφιστάμενους συνδρομητές, με δυνατότητα απόκτησής του σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Χαρακτηριστικά

Ο NovaBox+ είναι κατασκευασμένος με μοντέρνο σχεδιασμό και έρχεται με διαστάσεις 292.8×173.1×52.5 χιλιοστών. Το σκάφος του καλύπτεται από μαύρο πλαστικό περίβλημα, ενώ όλες οι πλευρές του διαθέτουν οπές εξαερισμού που βοηθούν στην αποβολή της θερμότητας. Η επιφάνεια της πρόσοψης είναι λεία και εμφανίζει φωτεινές ενδείξεις για τη λειτουργία του αποκωδικοποιητή, καθώς εσωτερικά αυτής είναι τοποθετημένα τα LED Power (κόκκινο σε κατάσταση αναμονής και πράσινο με τον αποκωδικοποιητή ενεργό), εντολών χειριστηρίου, μηνυμάτων, εγγραφών (REC) και οθόνη τεσσάρων ψηφίων, ενώ δεξιά τους βρίσκεται η υποδοχή ανάγνωσης έξυπνης κάρτας. Στην πάνω πλευρά της συσκευής είναι τοποθετημένα σε σειρά πλήκτρο Power, δύο πλήκτρα για εναλλαγή καναλιών και αυξομείωση ήχου, πλήκτρο OK/MENU και πλήκτρο REC. Η πίσω πλευρά διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό συνδέσεων που καλύπτει όλες τις ανάγκες του χρήστη. Συγκεκριμένα, συναντάμε την υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V DC, δύο USB 2.0 θύρες, θύρα ETHERNET, θύρα HDMI, υποδοχές RCA AUDIO/VIDEO OUT, οπτική S/PDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου, υποδοχή RF IN για σύνδεση επίγειου σήματος και υποδοχές SAT IN 1, SAT IN 2 για συνδέσεις δορυφορικού σήματος. Ο αποκωδικοποιητής διατίθεται σε τετράγωνο κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V, εγχειρίδιο οδηγιών σε ελληνικά/αγγλικά και φάκελο με τον προσωπικό οδηγό Nova που περιέχει την κάρτα πρόσβασης.

Ο νέος NovaBox+ είναι μοντέλο PACE DPS5001IFN και σε σχέση με τον προκάτοχό του διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς είναι ταχύτερος, έχει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και παρέχει διευρυμένες δυνατότητες λήψης. Η λειτουργία του NovaBox+ βασίζεται σε επεξεργαστή 2.0GHz, ο οποίος είναι πέντε φορές ταχύτερος από αυτόν που χρησιμοποιεί ο προκάτοχος του (400MHz). Επιπλέον, έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 1GB που είναι τετραπλάσια των 256MB, ενώ ο σκληρός δίσκος του χωρητικότητας 512GB είναι κατά 60% μεγαλύτερος των 320GB. Ο συνδυασμός της πενταπλάσιας ταχύτητας του επεξεργαστή και της τετραπλάσιας μνήμης εξασφαλίζει την άμεση ανταπόκριση του αποκωδικοποιητή στις εντολές του τηλεχειριστηρίου, ενώ οι αλλαγές των καναλιών εκτελούνται ακαριαία. Ο NovaBox+ εξοπλίζεται με διπλό DVB-S2 tuner, αλλά και με DVB-T tuner, παρέχοντας στο συνδρομητή τη δυνατότητα να λαμβάνει τα δορυφορικά προγράμματα της Nova μαζί με τα επίγεια ψηφιακά κανάλια από τον ίδιο αποκωδικοποιητή, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου εξοπλισμού. Και μάλιστα, το ενσωματωμένο DVB-T tuner έχει αισθητά υψηλότερη ευαισθησία από αυτήν του εξωτερικού USB Dongle που χρησιμοποιούσαμε στους παλιότερους αποκωδικοποιητές της Nova, εξασφαλίζοντας απροβλημάτιστη λήψη ακόμα κι αν η ποιότητα του επίγειου σήματος που φτάνει στο δέκτη δεν είναι η μέγιστη δυνατή. Με τη χρήση του πλήκτρου REC από το τηλεχειριστήριο, οι εγγραφές γίνονται απλή υπόθεση, επιτρέποντας την ταυτόχρονη εγγραφή δύο δορυφορικών και ενός επίγειου προγράμματος με δυνατότητα ζωντανής θέασης σε ένα από αυτά, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν συνολικά έως 100 ώρες HD ή 200 ώρες SD περιεχομένου. Ο NovaBox+ υποστηρίζει επίσης διαφορετικό τρόπο σύνδεσης για Multiview λειτουργία, καθώς χρησιμοποιεί Ethernet καλώδιο (απευθείας ή μέσω modem-router) για την επικοινωνία με τον slave NovaBox αντί του ομοαξονικού που χρησιμοποιoύσαν οι παλιότεροι αποκωδικοποιητές της Nova. Η σύνδεση μέσω Ethernet στο modem-router είναι όμως απαραίτητη και για έναν ακόμα λόγο, αφού μόνο με αυτήν πλέον επιτυγχάνεται η πρόσβαση στη λειτουργία Nova On Demand. Ο αποκωδικοποιητής δίνει έως Full HD (1080i) ανάλυση, ενώ μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις.  Επιπλέον, χάρη στην οπτική S/PDIF θύρα που διαθέτει επιτρέπει τη σύνδεσή του σε συστήματα Home Cinema, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη τηλεοπτική εμπειρία.

Μενού

Ο NovaBox+ διαθέτει το ίδιο εύχρηστο και πανέμορφο μενού που έχουμε συναντήσει και στους υπόλοιπους αποκωδικοποιητές NovaBox, με χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την εμφάνιση λογότυπου στην μπάρα πληροφοριών κάθε καναλιού. Μετά τις απαραίτητες συνδέσεις και την αρχική ενεργοποίησή του, εμφανίζεται στην τηλεόραση μήνυμα διαθέσιμης αναβάθμισης, την οποία για τις ανάγκες των δοκιμών μας εκτελέσαμε, αναμένοντας για την ολοκλήρωσή της 15 περίπου λεπτά. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι μετά την αναβάθμιση επιλέξαμε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, κάτι το οποίο και συνιστούμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Μετά την επανεκκίνηση του αποκωδικοποιητή εκτελέσαμε δορυφορική και επίγεια σάρωση, διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε περίπου 5 λεπτά. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα επίγεια κανάλια τοποθετούνται αυτόματα στη λίστα DTT, ταξινομημένα με αρίθμηση που ξεκινάει από το 1000. Από το πλήκτρο Menu του τηλεχειριστηρίου εμφανίζεται κάρτα με επιλογές “Live TV”, “TV Guide”, “Αναζήτηση”, “On Demand”, “Playlist”, “Μηνύματα”, “Ρυθμίσεις” και “Βοήθεια”. Άξια αναφοράς είναι η επιλογή “Αναζήτηση”, καθώς χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο της οθόνης και δίνοντας τουλάχιστον 3 γράμματα, μπορούμε να μάθουμε τον χρόνο προβολής του προγράμματος που μας ενδιαφέρει. Από τις “Ρυθμίσεις” ορίζουμε τις επιλογές εικόνας, ήχου, γλώσσας, προβολής, δικτύου (αυτόματη ή χειροκίνητη), περιβαλλοντικές (προτείνονται οι επιλογές “Ποτέ” και “Αναμονή”), αγαπημένων, γονικού ελέγχου, εγγραφών, Multiview και τεχνικών ρυθμίσεων. Για χρήση του αποκωδικοποιητή σε λειτουργία Multiview διατίθενται επιλογές τύπου σύνδεσης Home Network (μέσω modem-router) ή Direct IP (απευθείας σύνδεση των αποκωδικοποιητών με καλώδιο Ethernet). Οι τεχνικές ρυθμίσεις παρέχουν δυνατότητες επανεκκίνησης, σάρωσης, επαναφοράς αρχικών ρυθμίσεων και αναβάθμισης. Μια ακόμα χρήσιμη κάρτα ενεργοποιείται με το πάτημα του πράσινου πλήκτρου (Help) από το τηλεχειριστήριο, καθώς παρέχει επιλογές εμφάνισης πληροφοριών σήματος, αποθηκευτικού χώρου, δικτύου, CA (κάρτα πρόσβασης κ.ά.), καθώς επίσης και δυνατότητες εκτέλεσης επανεκκίνησης, σάρωσης, αρχικών ρυθμίσεων, αναβάθμισης και περιβαλλοντικών ρυθμίσεων.

Οι λειτουργίες εμφάνισης TV Guide, On Demand, Playlist και μηνυμάτων εκτελούνται και απευθείας με το πάτημα των σχετικών πλήκτρων από το τηλεχειριστήριο, χωρίς να είναι απαραίτητη η είσοδος στο μενού. Το TV Guide εμφανίζει τον ανανεωμένο πολλαπλό οδηγό προγράμματος επτά ημερών, ο οποίος λειτουργεί ταχύτατα και παρέχει δυνατότητες πλοήγησης με μεταφορά του δείκτη στο επόμενο πρόγραμμα ή μετά από 24 ώρες, ενώ παρέχει στο συνδρομητή και δυνατότητα υπενθύμισης, ώστε να συντονίζεται αυτόματα η τηλεόραση στο επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς. Παράλληλα, εκτός από τη δυνατότητα εγγραφής του αγαπημένου επεισοδίου του συνδρομητή, δίνεται και η δυνατότητα για Αυτόματη Εγγραφή Σειρών, δηλαδή η δυνατότητα εγγραφής ολόκληρου του κύκλου επεισοδίων μίας σειράς όποτε αυτά προβληθούν.  Η Playlist εμφανίζει τη λίστα των αποθηκευμένων εγγραφών, με αυτές που είναι σε εξέλιξη να συνοδεύονται από χαρακτηριστικό κόκκινο κύκλο. Η πρόσβαση στη λειτουργία On Demand προϋποθέτει τη σύνδεση του NovaBox+ στο internet. Η υπηρεσία λειτουργεί άριστα και προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο από όλη την ταινιοθήκη της Nova, η οποία ανανεώνεται συνεχώς

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ταχύτερος Επεξεργαστής 2.0GHz

Μεγαλύτερη Μνήμη RAM 1GB

Σκληρός Δίσκος 512GB

Γρήγορο zapping

2 DVB-S2 tuner & 1 DVB-T tuner

Tαυτόχρονη εγγραφή δύο δορυφορικών και ενός επίγειου καναλιού

Αποθήκευση 100 ωρών HD ή 200 ωρών SD περιεχομένου

Δυνατότητα Multiview μέσω Ethernet

πηγη digitaltvinfo.gr

 


Πρόσφατα άρθρα
Ο ΟΠΑΠ δείχνει στους παίκτες τον τρόπο να παίζουν υπεύθυνα

Ο ΟΠΑΠ δείχνει στους παίκτες τον τρόπο να παίζουν υπεύθυνα

26 Ιούν 2019
Προσοχή! Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας

Προσοχή! Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας

26 Ιούν 2019
Διολίσθηση αξιών και κουλτούρας

Διολίσθηση αξιών και κουλτούρας

26 Ιούν 2019
Ειναι γεγονος η NOVA στη κινητη τηλεφωνια

Ειναι γεγονος η NOVA στη κινητη τηλεφωνια

26 Ιούν 2019
To μεγαλύτερο Grand Slam του τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη αποκλειστικά στη Nova!

To μεγαλύτερο Grand Slam του τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη αποκλειστικά στη Nova!

26 Ιούν 2019

Στην ίδια κατηγορία

To μεγαλύτερο Grand Slam του τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη αποκλειστικά στη Nova!
26 Ιούν 2019

To μεγαλύτερο Grand Slam του τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη αποκλειστικά στη Nova!

“Να πληρώσουν και το Netflix, η HBO, το Facebook και το YouTube”
26 Ιούν 2019

“Να πληρώσουν και το Netflix, η HBO, το Facebook και το YouTube”

Τα φιλικά και ο εν Ελλάδι προκριματικός της ΑΕΚ στη NOVA
26 Ιούν 2019

Τα φιλικά και ο εν Ελλάδι προκριματικός της ΑΕΚ στη NOVA