24η απονομή επιχειρηματικών βραβείων «Κούρος 2018»
ΚΟΣΜΟΣ

24η απονομή επιχειρηματικών βραβείων «Κούρος 2018»

SHARE THIS

Επιχειρήσεις με σημαντικές επιδόσεις βράβευσε η Λέσχη Επιχειρηματικότητας

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 24η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, της διαχρονικότητας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία σημαντικών πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων αλλά και εκατοντάδων διακεκριμένων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων.

Με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2018 τιμήθηκαν οι:

  • Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Θ. Νιτσιάκος ΑΕΒΕ. Θα βραβευτούν οι Κωνσταντίνος Νιτσιάκος, αντιπρόεδρος και Ελένη Νιτσιάκου μέλος Δ.Σ., Εμπορική Διευθύντρια
  • Βραβείο Επίδοσης Διεθνή Οικονομικό Στίβο. Cosmos Aluminium. Θα βραβευτεί ο Θεόδωρος Καντώνιας, Διευθ. Σύμβουλος.
  • Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Θα βραβευτεί ο κ. Π. Λασκαρίδης

Εκτός από τα Βραβεία ΚΟΥΡΟΣ, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας βράβευσε για το έργο τους με TIMHTIKH ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ τους:

  • Πατήρ Αντώνιο, Κιβωτός του Κόσμου, για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου και για την βράβευση του ως Ευρωπαίου Πολίτη της χρονιάς.
  • Δημήτρη Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικκαίων (Τρικάλων) και πρόεδρο της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ένωσης των Δήμων, για τη συνέχιση και τη περαιτέρω ενίσχυση των πρωτοβουλιών που έχουν μετατρέψει το Δήμο ως το 1ο ψηφιακό δήμο της χώρας και έναν εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Κωνσταντίνος Νιτσιάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕΒΕ

Μαριλένα Νιτσιάκου, Εμπορική Διευθύντρια της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕΒΕ

Η ελληνική εταιρεία Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ με έδρα τα Ιωάννινα και παρουσία 40 χρόνων στον κλάδο της πτηνοτροφίας συγκαταλέγεται σήμερα στις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας.

Με όχημα την ανάπτυξη και τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση, η εταιρεία ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ έχει διογκώσει την παραγωγή της ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Παραγωγή και εμπορία προϊόντων από κοτόπουλο, κουνέλι και γαλοπούλα αποτελούν τον κύριο τομέα του ομίλου όμως η επιχειρηματική δραστηριότητα του, ενισχύεται σημαντικά με την παραγωγή και εμπορία ζωοτροφών και petfoods, αλλά και την εμπορία βιομάζας και αλεύρων. Επενδύοντας στην καινοτομία αλλά και στις σημαντικές συνεργασίες έχει σχεδόν τριπλασιάσει τον κύκλο εργασιών του κατά τη τελευταία δεκαετία.

Απέναντι σε θέματα περιβάλλοντος ακολουθεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής και για το σκοπό αυτό, ο όμιλος επενδύει συνεχώς με την ενσωμάτωση μονάδων βιολογικού καθαρισμού υγρών αποβλήτων αλλά και αδρανοποίησης υποπροϊόντων.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ

Θεόδωρος Καντώνιας, Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOS ALUMINIUM

Η COSMOS ALUMINIUM ιδρύθηκε το 2006 από τον Ξενοφώντα Καντώνια και τους γιούς του Γιάννη και Θοδωρή και ξεκίνησε την λειτουργία της στην μεταποίηση μετάλλων και συγκεκριμένα στην διέλαση αλουμινίου το 2008.

Σήμερα κατατάσσεται στις πιο άρτιες τεχνολογικά εταιρίες στην Ευρώπη στον κλάδο της καταφέρνοντας να συνάψει συνεργασία με σχεδόν όλους τους διανομείς μετάλλων στην Ευρώπη. Παράλληλα τα προϊόντα της COSMOS είχαν εφαρμογή στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων προφίλ αλουμινίου όπως π.χ. αυτοκινητοβιομηχανία, ναυπηγική, κατασκευές, μηχανολογικός εξοπλισμός και αυτοματισμοί, μεταφορές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές εφαρμογές καθώς και λύσεων  διακόσμησης.

Οι πωλήσεις της το 2017 ήταν σχεδόν €80 εκ. από τα οποία το 90% προέρχεται από εξαγωγές ενώ για το 2018 προβλέπεται να ξεπεράσουν τα €105 εκ. Οι νέες επενδύσεις θα προσφέρουν 60% επιπλέον προϊόν προς εκμετάλλευση.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Παναγιώτης Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ιδρύθηκε το 1993 από τον Κωνσταντίνο Λασκαρίδη, στη μνήμη της συζύγου του Καίτης.

Στο πλαίσιο των σκοπών του, το Ίδρυμα προάγει τις Ελληνικές τέχνες και τα γράμματα καθώς και τη Ναυτική παράδοση και ιστορία της Ελλάδας, ενώ στα ράφια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος θησαυρίζονται περισσότεροι από 450.000 τίτλοι βιβλίων,  από συλλογές σπουδαίων ανθρώπων του πνεύματος, οι οποίες δωρίσθηκαν στο Ίδρυμα.

Στα εκπαιδευτικά του προγράμματα συμμετέχουν περισσότερα από 20.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελείται από μέλη της οικογένειας Π. Λασκαρίδη, ενώ το έργο του συντονίζεται και εγκρίνεται από επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από Πανεπιστημιακούς και Ακαδημαϊκούς δασκάλους με Πρόεδρο τον Ακαδημαϊκό και Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge, κ. Αθανάσιο Φωκά.

Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της εταιρείας συμβούλων KPMG.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, τονίζοντας ότι αυτό που μοιράζονται ως κοινό σημείο οι εταιρείες που βραβεύονται, είναι η αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά δυσκολίες του παρόντος, αλλά την ίδια στιγμή να σχεδιάζουν και το μέλλον τους, με ένα σαφές όραμα και συγκεκριμένο πλάνο δράσης για την επόμενη ημέρα.

Στην τοποθέτησή του σε σχέση με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, αφού έκανε μια αναφορά στα δρώμενα της οικονομίας τα τελευταία 8 έτη, καθώς και στα αποτελέσματα της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη παρούσα κατάσταση, όπως αυτή καταγράφεται από τους δείκτες της οικονομίας αλλά και τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνα Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέληξε λέγοντας: «Η ανοδική πορεία της χώρας δεν θα ξεκινήσει μαγικά. Μια υγιής κοινωνία στηρίζεται και ανατροφοδοτείται από μια βιώσιμη οικονομία που αναπτύσσεται και από ένα κράτος που υποστηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον πολίτη του.

Χρειάζεται να παλέψουμε ενάντια στην κουλτούρα της στασιμότητας, της επανάπαυσης και του εύκολου κέρδους σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής αλλά και των προσωπικών αξιών, και να αναπτύξουμε μια κουλτούρα δημιουργίας, ποιότητας και καινοτομίας. Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας ταυτίζεται με το όραμα της Ελλάδας που θέλουμε να αφήσουμε στην επόμενη γενιά. Και αυτό είναι μια συλλογική ευθύνη που απαιτεί συνεργασία και συναίνεση όλων, του πολιτικού κόσμου, του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας.

Πρόκειται για κινήσεις που ακόμα κι αν γίνονταν όλες αύριο το πρωί, δεν θα έπρεπε να μας κάνουν να πανηγυρίζουμε ή πολύ περισσότερο να εφησυχάσουμε. Και ο λόγος είναι ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται ήδη στην 4η βιομηχανική επανάσταση και εμείς αγωνιζόμαστε να επιλύσουμε ζητήματα της 3ης.  Δεν έχουμε λοιπόν ούτε λεπτό για χάσιμο!».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η KPMG, η Τράπεζα Πειραιώς, η GENESIS Pharma, η Pharmathen, η Goldair και το Πλαίσιο Computers. Υποστηρικτής η εταιρεία ILIAS LALAoUNIS και η Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Direction, το SBC Channelκαι το Fortune. Χορηγός ποτών ήταν το πλέον βραβευμένο Σκωτσέζικο singlemalt whiskey Glenfiddich.

ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1995 από καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο να αναδείξει και να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κυρίως όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την επιχειρηματική δράση και το όραμα νέων ανθρώπων. Σήμερα έχει μέλη, εκπροσώπους τόσο της παλαιότερης όσο και τις νεότερης επιχειρηματικής γενιάς. Κορωνίδα των δραστηριοτήτων της είναι τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν επιχειρηματίες που έχουν αποδείξει έμπρακτα τη δέσμευσή τους στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα. Παράλληλα, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας πραγματοποιεί εκδηλώσεις, στηρίζει μελέτες και δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της υγιούς και σύγχρονης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Περισσότερα στο www.leshiepi.gr

πηγη tromaktiko.gr
Πρόσφατα άρθρα
Κάρτες: Τι συμβαίνει κάθε φορά που πληρώνετε με κάρτα – Η «πίτα» των 170 δισ. ευρώ

Κάρτες: Τι συμβαίνει κάθε φορά που πληρώνετε με κάρτα – Η «πίτα» των 170 δισ. ευρώ

28 Μαρ 2024
Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

28 Μαρ 2024
Ταινίες Πρώτης Προβολής: Τί θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Τί θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους

28 Μαρ 2024
Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες κρίσεων στις σχέσεις

Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες κρίσεων στις σχέσεις

28 Μαρ 2024
Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς στα social media όταν ο χρήστης «φύγει» από τη ζωή

Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς στα social media όταν ο χρήστης «φύγει» από τη ζωή

28 Μαρ 2024

Στην ίδια κατηγορία

Κάρτες: Τι συμβαίνει κάθε φορά που πληρώνετε με κάρτα – Η «πίτα» των 170 δισ. ευρώ
28 Μαρ 2024

Κάρτες: Τι συμβαίνει κάθε φορά που πληρώνετε με κάρτα – Η «πίτα» των 170 δισ. ευρώ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Τί θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους
28 Μαρ 2024

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Τί θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους

Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες κρίσεων στις σχέσεις
28 Μαρ 2024

Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες κρίσεων στις σχέσεις