Ο NICOLA PIOVANI και ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στις 20:30.
EVENTS

Ο NICOLA PIOVANI και ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στις 20:30.

SHARE THIS

Ο Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής – και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, σε μια μοναδική συναυλία που θα μαγέψει το κοινό!

Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης θα βρεθεί με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Οι  μουσικές  του  Nicola  Piovani  από  τον κινηματογράφο και οι συνθέσεις  του  Στέφανου Κορκολή  θα  ακουστούν  με τη σύμπραξη της,

ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ένα σύνολο 80 μουσικών υπό τη διεύθυνση του κυρίου Αναστάσιου Συμεωνίδη και,  θα δημιουργήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni.

Μια ιδιαιτέρως σημαντική “συνάντηση” δύο φημισμένων σύγχρονων συνθετών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά για το πολύτιμο έργο του Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές Για Όλους) και του καθηγητή καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού, δημιουργού αυτού του διεθνούς ιδρύματος στη Γενεύη το 1998.

INFO

NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – Αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :25e, 40e, 50e, 70e  φοιτητικά           (Γ’ζώνη) :15e  

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (και διάλειμμα 20’) 

Πληροφορίες – Προπώληση 210 72.82.333 www.megaron.gr

Παραγωγή: GIONIK

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Όλγα Παυλάτου e-mail: olga.pavlatou@gmail.com, pavlato@otenet.gr, τηλ: 210-6859486, 6977989090

Αντώνης Κοκολάκης e-mail: kokolakispr@yahoo.gr, kokolakispr@gmail.com, τηλ: 210-9583571,  6979355259

 

Πληροφορίες για τον Οργανισμό

Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους

Ανθρωπιστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, συστήνεται στην Αθήνα το 2015 για τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια. Παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος Coeurs pour Tous που ιδρύθηκε το 1998 στη Γενεύη από τον καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό.

Οι αριθμοί: Στη χώρα μας γεννούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια το χρόνο από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Tο έργο: Από το 2015 έως σήμερα το Coeurs pour Tous Hellas, με γνώμονα την αναγκαιότητα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και με βάση τα ετήσια στοιχεία, υποστήριξε οικονομικά 89 άπορα και ανασφάλιστα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. Η στήριξη αυτή περιλαμβάνει, ανάλογα την περίπτωση, επεμβάσεις, εξετάσεις και επεμβατική καρδιολογία.

Ο ιδρυτής: Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, χειρουργεί φιλανθρωπικά τα άπορα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, στο νοσοκομείο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, με τη σύμπραξη των γιατρών του τμήματος Συγγενών Καρδιοπαθειών και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στο σκοπό. Από το 2018 προσφέρει αφιλοκερδώς τις ιατρικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες του και στο νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Η δομή του ιδρύματος: Διοικητικό Συμβούλιο από διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς. Εκτελεστική Επιτροπή με ευθύνη τη γενικότερη λειτουργία του ιδρύματος. Επιστημονικό Συμβούλιο με εκπροσώπους της παιδοκαρδιολογίας της χώρας. Οι επιστήμονες-μέλη συνεργάζονται με ένα δίκτυο γιατρών από όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση και περίθαλψη των άπορων παιδιών με καρδιοπάθεια. Όλοι οι συντελεστές προσφέρουν εθελοντικό έργο.

Η ανθρωπιστική προσφορά των χορηγών: Η υποστήριξη παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια, ευπαθών οικονομικά οικογενειών, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση των νοσηλίων των απαιτούμενων επεμβάσεων.

Αυξέντιος Καλαγκός Καρδιοχειρουργός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης. Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ. Το 2018 ξεκίνησε να χειρουργεί αφιλοκερδώς και στο νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Διεθνής Έλληνας, οικουμενικός γιατρός, πολυβραβευμένος επιστήμονας, κάτοχος της πατέντας Kalangos Ring (ένα καινοτόμο “δαχτυλίδι” που τοποθετείται στις παιδικές καρδιές). Υποστηρικτής των ασθενών παιδιών του κόσμου ­ η φιλανθρωπική δράση του, απαιτεί 300.000 μίλια πτήσεων το χρόνο ανάμεσα στην Ευρώπη και τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και περί τις 600 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

Μεγαλωμένος στην Κωνσταντινούπολη με καταγωγή από βυζαντινή οικογένεια, μυημένος στην έννοια της φιλανθρωπίας από τον γιατρό πατέρα του, αποφοίτησε το 1984, μόλις 23 ετών, από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε με ειδικότητα στην καρδιοχειρουργική παίδων και νεογνών στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέντορές του ο Μαγκντί Γιακούμπ και ο μυθικός Αλέν Καρπαντιέ.

Coeurs pour Tous

Ιδεαλιστής, ίδρυσε το 1998 στη Γενεύη το Coeurs pour Tous, για την αρωγή των φτωχών παιδιών με καρδιοπάθεια στον κόσμο, επιτελώντας ένα πρωτοπόρο και μοναδικής σημασίας ανθρωπιστικό έργο. Ο ίδιος με τις επιστημονικές ομάδες του έχουν χειρουργήσει περισσότερα από 17.000 παιδιά στον κόσμο. Σε μια αδιάκοπη διαδοχή φιλανθρωπικών αποστολών, στη διάρκεια δύο δεκαετιών, εφαρμόζεται μια πρωτοποριακή επιστημονική στρατηγική με στόχο επίσης, την εκπαίδευση εντόπιων γιατρών και τη δημιουργία καρδιολογικών κέντρων για την περίθαλψη των, προερχόμενων από υποβαθμισμένα περιβάλλοντα, παιδιών με καρδιοπάθεια.

Το νέο κεφάλαιο προσφοράς του φημισμένου Έλληνα παιδοκαρδιοχειρουργού γράφεται τώρα στην Ελλάδα, με τη δράση του Coeurs pour Tous Hellas. ______________________________________________

Πρόσφατα άρθρα
Γιατί Cinobo (και) αυτή τη σεζόν;

Γιατί Cinobo (και) αυτή τη σεζόν;

27 Σεπ 2022
Οι πρεμιέρες της Cosmote TV τον Οκτώβριο

Οι πρεμιέρες της Cosmote TV τον Οκτώβριο

27 Σεπ 2022
Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

26 Σεπ 2022
Τηλεοπτικές σειρές: Αυτά είναι τα βιβλία που βλέπουμε φέτος στη μικρή οθόνη

Τηλεοπτικές σειρές: Αυτά είναι τα βιβλία που βλέπουμε φέτος στη μικρή οθόνη

25 Σεπ 2022
Η κάμερα του κινητού αρκεί για την μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα

Η κάμερα του κινητού αρκεί για την μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα

23 Σεπ 2022

Στην ίδια κατηγορία

Ο Ίαν Άντερσον «κλείνει» το μάτι στον Κάρολο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
21 Σεπ 2022

Ο Ίαν Άντερσον «κλείνει» το μάτι στον Κάρολο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Νέος χώρος και νέα ημερομηνία για τη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα
21 Σεπ 2022

Νέος χώρος και νέα ημερομηνία για τη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα

« Ή Τ Α Ν Ε   Μ Ι Α   Φ Ο Ρ Α »  Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη
20 Σεπ 2022

« Ή Τ Α Ν Ε   Μ Ι Α   Φ Ο Ρ Α »  Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη