Αναμονή έως και 7 μηνών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι επίδοξοι αγοραστές του νέου ηλεκτρικού σεντάν SU7 της Xiaomi, όπως έδειξε σχετική εφαρμογή της εταιρείας τη Δευτέρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών απολαμβάνει μεγάλη ζήτηση για το όχημά της.

Η Xiaomi άρχισε να επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν παραγγελίες για το σεντάν ηλεκτρικού οχήματος SU7 την Πέμπτη, αφού ανακοίνωσε τις τιμές του αυτοκινήτου που ξεκινούσαν από 29.870 δολάρια. Το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε, οι προπαραγγελίες έφτασαν τις 88.898 τις πρώτες 24 ώρες.

Η Xiaomi έχτισε εργοστάσιο στο Πεκίνο ικανό να παράγει 200.000 αυτοκίνητα ετησίως

Οι έλεγχοι που διενήργησε το Reuters στην εφαρμογή αυτοκινήτου της Xiaomi τη Δευτέρα διαπίστωσαν ότι η εταιρεία ενημερώνει τους υποψήφιους αγοραστές του οχήματός της ότι ο χρόνος παράδοσης για το τυπικό μοντέλο SU7, μπορεί να διαρκέσει από 18 έως 21 εβδομάδες, το μοντέλο SU7 Pro από 18 έως 21 εβδομάδες, ενώ το πιο ακριβό μοντέλο, με τιμή 299.900 γουάν , θα διαρκέσει από 27 έως 30 εβδομάδες.

Ως μέρος της καμπάνιας για την έναρξη των πωλήσεων, η Xiaomi κυκλοφόρησε επίσης δύο άλλες ειδικές εκδόσεις του αυτοκινήτου με την ονομασία “Founder’s Edition” που συνοδεύονται από δωρεάν δώρα, όπως ψυγεία. Η πρώτη παρτίδα των 5.000 τέτοιων αυτοκινήτων εξαντλήθηκε αμέσως αφού επέτρεψε στους καταναλωτές να κάνουν παραγγελίες την Πέμπτη.

Nέος γύρος πωλήσεων

Την Κυριακή, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Lei Jun, σε μια ανάρτηση στο Weibo είπε ότι θα ανοίξει έναν δεύτερο γύρο πωλήσεων για την Founder’s Edition, αν και δεν διευκρίνισε το ποσό.

Είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγγελίας για το Founder’s Edition, η Xiaomi εντόπισε και μπλόκαρε ορισμένες μη φυσιολογικές παραγγελίες και εκείνες που δόθηκαν από απατεώνες.

Η Xiaomi έχτισε ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο ικανό να παράγει 200.000 αυτοκίνητα ετησίως προτού λάβει ρυθμιστική έγκριση για να ξεκινήσει την παραγωγή στην Κίνα. Η κρατική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC Group αποκάλυψε τον Νοέμβριο ότι θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητα για την Xiaomi – στο ίδιο εργοστάσιο της Xiaomi.

Πηγή: OT.gr