Με την τεχνολογία να χρησιμοποιείται πλέον σχεδόν σε κάθε τομέα, ο γοητευτικός κόσμος του μόντελινγκ και της μόδας διεκδικεί επίσης το μερίδιό της. Κάπως έτσι, σήμερα μπορούμε να μιλάμε επίσημα για τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης που θα ονομάζονται «Miss AI».

Το World AI Creator Awards (WAICAs), ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που τιμά τους δημιουργούς τεχνητής νοημοσύνης, βρίσκεται πίσω από αυτή τη μοναδική εκδήλωση, όπου θα συνδυάζεται η αύρα των παραδοσιακών καλλιστείων ομορφιάς με τον κόσμο των δημιουργών τεχνητής νοημοσύνης.

Οι συμμετέχουσες πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Οι διαγωνιζόμενες θα κριθούν με κριτήρια όπως η ομορφιά, η τεχνολογία και η επιρροή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Επιπλέον, θα αξιολογηθεί η χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ψηφιακών έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργικότητας και της προσοχής τους στη λεπτομέρεια, αναφέρει η ιστοσελίδα του WAICAs.

Ορισμένες πτυχές του διαγωνισμού μοιάζουν με τα τυπικά καλλιστεία, όπου η διαγωνιζόμενη θα κριθεί για την αυτοπεποίθηση, την ομορφιά και τις απαντήσεις της στις ερωτήσεις των κριτών.

Τα βραβεία

Οι συμμετέχουσες πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς τα εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί για αυτό. Η νικήτρια του διαγωνισμού «Miss AI» θα λάβει χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων, προώθηση στην πλατφόρμα Fanvue, ένα πρόγραμμα καθοδήγησης αξίας 3.000 δολαρίων και υποστήριξη δημοσίων σχέσεων αξίας άνω των 5.000 δολαρίων.

Η αναπληρωματική θα λάβει 5.000 δολάρια, δωρεάν πρόσβαση σε ένα μάθημα Imagine Education αξίας 500 δολαρίων και υποστήριξη δημοσίων σχέσεων αξίας άνω των 2.500 δολαρίων. Την ίδια στιγμή, το μοντέλο που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα λάβει 2.000 δολάρια, μια δωρεάν συμβουλευτική κλήση με την Imagine Education αξίας 500 δολαρίων και ένα διαφημιστικό πακέτο 500 δολαρίων από την Fanvue. Θα παρασχεθεί επίσης υποστήριξη δημοσίων σχέσεων αξίας άνω των 1.000 δολαρίων.

Οι συμμετοχές άνοιξαν στις 14 Απριλίου και οι νικήτριες θα ανακοινωθούν στις 10 Μαΐου, ενώ αργότερα μέσα στον μήνα θα ακολουθήσει online τελετή απονομής των βραβείων.

Η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει τέσσερα μέλη, οι δύο που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη είναι η Aitana Lopez και η Emily Pellegrini οι οποίες έχουν σημαντική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι άλλοι δύο είναι άνθρωποι.